Silvestres , cultivadas y bibliografía

Coronel  Joaquín  Martínez Friera,

Madrid, 1957

Graficas Orbe SL

65 fotografies i il·lustracions

El llibre està dividit en tres grans seccions, a la primera part, parla de l’afició de les roses al nostre país, fent un repàs de la trajectòria d’aquesta afició, sobre tot pel que fa referència a l’entitat creada a Barcelona “Els Amics de les Roses” i fent vots per  tal de que es constitueixi a Espanya una Associació semblant.

En el segon gran apartat parla dels obtentors espanyols i catalans i de les roses obtingudes fins el moment. És summament interessant el recull i descripció de la majoria de roses. És l’únic llibre que , fins el moment, fa  una descripció   de les varietats de roses creades a Espanya. Fa un repàs també, de les roses autòctones de la península i una classificació   i descripció de  les mateixes .

imatges de roses documentades al llibre

Proporciona informació diversa sobre  forma de comprar rosers, el registre de varietats i bibliografia.

Finalment recull diversos resums sobre la relació de varietats, premis obtinguts, relació d’obtentors i una relació de llibres, revistes i diversos articles sobre les roses a Espanya.

Sens dubta és un llibre essencial per qualsevol aficionat per la quantitat de informació que dona del nostre país i la descripció que fa de les roses creades fins el moment. Val a dir que és un treball lloable i sorprenent per la temàtica tractada i pel personatge que el va escriure. El sr. Martinez Friera va ser militar del exercit espanyol i la seva extensa bibliografia tracta de temes  de caire històric –militar en diverses vessants:  biografies, teatre, cròniques militars… . , per això sorprèn el que dediques un llibre a aquesta temàtica. P. Dot li va dedicar una rosa a la seva esposa “R. Rosa de Friera”,  abastament documentada en el propi llibre.

És un llibre exhaurit i rar de trobar.

Plana dedicada a la descripció de diverses varietats