Portada del llibre

Portada del llibre

El rosal

Manual del buen aficionado.

Francisco Ferrer Martí i P.J. Salvador Palomo

Edicions Mundi Prensa 1991.

Potser, després de roses de España és un dels millors llibres en castellà que s’han publicat, els seus autors son dues persones força conegudes dins de la  rosalistica espanyola, Francisco Ferrer hibridador de roses  valencià i PJ Salvador Enginyer agrònom i gran aficionat a les roses.

El llibre s’estructura en set capítols , cinc annexes, glossari i bibliografia. Podem dir que de forma amena i sintètica fa un ample recorregut pel món de les roses. Des de la rosa a la antiguitat i el seu recorregut al llarg de la nostra història, passant per la classificació botànica i la  genealogia dels rosers, fins qüestions més practiques com la,  hibridació, el conreu dels rosers i les seves plagues,  malures i els seus tractaments o la  selecció de determinades varietats per tipologies.  En els annexes podem trobar des de receptes de cuina, clau analítica per classificar rosers, adreces d’entitats i roserars i un apartat de morfologia.

En resum, el llibre no deixa de tractar  pràcticament cap element relacionat amb el món de les roses i encara que està fet amb una edició senzilla reuneix forces imatges, dibuixos i esquemes que el fan força pràctic.

Es va fer una edició limitada i és força difícil de trobar en llibreries, tot i que, de segona mà es pot aconseguir algun que altre exemplar.